Home » Kennisdatabase » Publicaties in vakbladen en e-zines » Om Kalike (to little Kali)
SoulNature - psycholoog Almere

Om Kalike (to little Kali)

door | 16 nov, 2003 | Publicaties in vakbladen en e-zines

Dit artikel is eerder gepubliceerd in Religie & Mystiek, 2003

 

Ik zit een beetje vast in mijn leven, durf het oude niet los te laten en het nieuwe niet te omarmen. Ik merk dat mijn energie blokkeert en zich tegen me richt, maar ik ben zo bang om stappen te nemen. Mijn denken zit me in de weg en vertelt me vooral waarom ik juist niet moet veranderen.

Dan krijg ik een berichtje dat iemand die me na aan het hart ligt, precies datgene heeft gedaan waar ik het meest bang voor was. Ondanks dat ik dacht er op voorbereid te zijn, voel ik hoe mijn hoofd rood wordt en het klamme zweet me uit breekt. Ik zit verstijfd van schrik en ongeloof. Dan voel ik een sterk verdriet opkomen. Ik krul me op en huil zachtjes. Keer op keer zie ik de film aan me voorbij trekken en voel ik mijn pijn. Onvermijdelijk komt daarna ook de boosheid opzetten; de beide gezusters komen altijd samen. Ik probeer niet te verdrinken in de zee van emoties, niet ten onder te gaan in mijn overactieve solar-plexus. Gelukkig ben ik bewust genoeg om te weten dat deze reacties normaal zijn en dat ik ze kan laten zijn zonder er in mee te gaan, maar de praktijk blijkt heel wat lastiger te zijn dan de theorie. Ik heb wel het gevoel dat ik een soort overzicht over de situatie heb, dat ik zowel in de emotie zit als het grote ‘plan’ zie. Mijn gedachten maken er een heel drama van waarin ik beurtelings slachtoffer en miskende held ben. Ik vraag God naar het waarom en krijg geen antwoord.

Kali

Om Kalike

Dan herinner ik me Kali, de Godin van de vernietiging, de destructieve kracht van het vrouwelijke, waar ik recentelijk over gelezen heb (thanks Yasmine Verschure) en waar ik ook mee gewerkt heb. Verbolgen vervloek ik Kali en schreeuw haar in gedachten toe dat ze haar vernietigende werk vooral maar moet doen als ze dat zo leuk vindt.

In een moment van helderheid sta ik voldoende boven de materie om te zien dat wat er gebeurt wel degelijk past in een groter plan. Mijn leventje zat vast en ik zat in een impasse. De schok heeft me wakker geschud en dat was ook precies de bedoeling. Ik zie/voel (Engels: sense) hoe Kali hakt aan de harde steen rond mijn hart ….. maar er is niks geen blinde furie, geen razende demon, geen duivel in vrouwelijke vorm ….. in plaats daarvan zie ik Kali vol mededogen haar werk doen. Ze breekt af, ze vernietigt, maar helemaal niet uit een blinde razernij. Ze doet wat er gedaan moet worden, doet dat waarvan ze weet dat het ‘moet’ gebeuren, vanuit het Goddelijke Plan, de Goddelijke Wil en (het kenmerk van verlichting!) en ze doet dat met compassie (de andere component van verlichting). Ze weet dat het moet gebeuren, dat de verstening verwijdert moet worden, om het levenslicht weer te kunnen laten schijnen in nieuwe vormen. Ik verzet me niet langer, maar nodig haar uit haar werk te voltooien, te doen wat er gedaan moet worden. Ik geef me er, zo goed en zo kwaad als het gaat, aan over en laat Kali haar vernietigende werk doen.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogs?

Klik dan op onderstaande link (daarmee geef je toestemming dat deze gegevens worden opgeslagen).

[activecampaign form=1]

Publicaties

Dit artikel is eerder gepubliceerd in een vakblad of e-zine. De categorie ‘publicaties in vakbladen en e-zines’ vormt een historisch archief en is ook zo bedoeld. De inhoud weerspiegelt waar ik toen stond (zie blad en datum bovenaan het artikel) en het hoeft niet noodzakelijk mijn huidige visie te weerspiegelen. Ik ben sindsdien immers ook weer een stuk verder in mijn ontwikkeling.

 

Gerelateerde artikelen

Trigger naar het verleden

Trigger naar het verleden

SoulNature psycholoog Almere en Amsterdam. Initiaties zijn van alle tijden. Zo kennen we nu nog steeds de doop, de eerste Heilige Communie, e.d. Vroeger ging het er wat ruiger aan toe.

lees verder
God is vlakbij

God is vlakbij

SoulNature psycholoog Almere en Amsterdam. Niets is dichterbij dan God. God is in alles en alles spiegelt jou dus wie je bent. Waar het ego juist het idee is dat je los van God zou kunnen zijn is de waarheid dat dat niet kan en jij en God één zijn.

lees verder
Licht, vuur en kracht

Licht, vuur en kracht

SoulNature psycholoog Almere en Amsterdam. De verschillende religies zijn verschillende uitingen van dezelfde Goddelijkheid. Ook de talen zijn een specifieke expressie daarvan, passen bij de cultuur.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin