High level coachingtrajecten voor managers en ondernemers

Leven en business bedrijven vanuit je kernwaarden
R

Het 'gewone' zaken doen bevredigt je niet meer

Je voelt dat er een diepere zin aan het leven is, je wil zingeving/spiritualiteit combineren met werk

R

Bijdragen aan de samenleving

Je wilt terug naar de oorspronkelijke bedoeling van bedrijven: iets nuttigs/zinvols bijdragen i.p.v. alleen maar geld verdienen

R

Leven en werken in lijn met je essentie

werken/ondernemen vanuit je werkelijke levensdoel

SoulNature - psycholoog Almere
SoulNature - psycholoog Almere

Leven en werken vanuit innerlijke inspiratie

Een toenemend aantal mensen is zich er van bewust dat we niet hier zijn om maar een beetje te leven. Ze zijn zich er van bewust dat we een groter levensdoel hebben. Dat geldt ook voor ondernemers en managers.

Leven vanuit je ‘levensmissie’ is zo veel bevredigender dan werken voor het geld. Iedereen heeft iets unieks te bieden, iets unieks bij te dragen aan de ontwikkeling van de mensheid.

Als je leeft en werkt vanuit je essentie, vanuit je core values (kernwaarden), dan gaat het hele leven mee helpen om je visie te realiseren. Leven en werken wordt in toenemende mate moeiteloos, in flow.

Wie wil er op zijn/haar sterfbed niet terugkijken op het leven en zien dat je daadwerkelijk een verschil gemaakt hebt?

“SoulNature Pro-coaching ondersteunt bij het succesvol managen en/of ondernemen vanuit je Essentie.”

Het beste van twee werelden

Voordat ik me tot therapeut/coach heb omgeschoold heb ik in de IT gewerkt, waarbij ik ben opgeklommen van software designer tot analyst tot projectleider en teamleider. Ik heb deelgenomen aan Quality Managementtrajecten en reorganisaties en ik heb in de OR gezeten. Iets in mij trok me richting ‘het grote plaatje zien’. Ook daarna, toen ik werkte als jobcoach, was ik betrokken bij het management, zoals ik dat nu vanuit IT- en logistiek oogpunt doe bij The Journey.

Toen ik uit het goedbetaalde zakenleven stapte, ben ik financieel in etappes teruggezakt tot op bijstandsniveau. Het heeft me geleerd dat ik met heel weinig toe kan en het heeft me bewust gemaakt van wat werkelijk belangrijk is.

Toen ik moest kiezen tussen een eigen praktijk opstarten of de bijstand in gaan, heb ik voor het eerste gekozen. Dat was voor mij, als overbeschermd opgevoede jongen, echt een sprong in het diepe: alle vangnetten loslaten en volledig verantwoordelijk zijn voor mijn eigen inkomen. ‘Als ik uit de bijstand kan blijven, heb ik het goed gedaan’, was mijn eerste insteek en tot mijn eigen stomme verbazing lukte me dat ook nog.

Ondertussen heb ik de weg omhoog weer ingezet en ik kan er nu echt van genieten om niet elk dubbeltje om te hoeven draaien en me extraatjes te kunnen veroorloven. Doordat ik zowel de toppen als de dalen heb meegemaakt, is mijn kijk op geld en geld verdienen veranderd. Ik heb geleerd om financiële risico’s te nemen zonder te weten of zich dat terug zou betalen.

Als coach voor managers en ondernemers combineer ik mijn ervaringen uit het bedrijfsleven met mijn psychologische en spirituele kennis. Deze manier van coaching is met name geschikt voor diegenen die hun afdeling of bedrijf willen runnen vanuit authenticiteit en de innerlijke gedrevenheid om iets wezenlijks bij te dragen.

SoulNature - psycholoog Almere

Succesvol managen en ondernemen vanuit innerlijke waarden en authenticiteit

Z

Leiding geven vanuit gelijkwaardigheid

Als mens zijn we gelijkwaardig; we vervullen alleen maar een andere rol

Z

Met een voldaan gevoel terugkijken

Een voldaan gevoel ontstaat als je resultaten bereikt die in lijn zijn met je wezen en je kernwaarden

Z

Leven en werken in dienst van

Egodoelen nastreven geeft uiteindelijk geen bevrediging en laat een leeg gevoel achter. Leven en werken vanuit een hoger doel geeft zin aan je leven en maakt dat je je in toenemende mate gelukkig voelt

Z

De manager/ondernemer van de toekomst

Het economische model gebaseerd op overconsumptie en zelfverrijking is op sterven na dood. De manger/ondernemer van de toekomst manifesteert vanuit dienstbaarheid aan een hoger ideaal. Geld als middel in plaats van als doel

Het is voor iedereen mogelijk om jezelf te bevrijden

Er is een liefdespoort in mezelf geopend die lang gesloten was.

 

Kevin van Vossen

Almere

Ik maak een mooie tijd mee op dit moment. Ik heb mijn plek gevonden, zowel in het werk als privé. Veel van onze sessies is mij bijgebleven, met vooral het gevoel dat ik daar echte doorbraken heb ervaren.

Het was natuurlijk het spel van niet alleen alle ballen hoog houden op het werk, maar het blijkt voor meer te gelden, namelijk de ballen van het leven.

Wat we tijdens de sessies besproken hebben heeft veel bijgedragen aan een stabiel leven, mag ik zeggen.

En wat ik belangrijk vind te zeggen is dat jij een belangrijke bijdrage hebt geleverd in mijn zoektocht en de juiste weg wist aan te reiken. Daar ben ik je nog steeds dankbaar voor.

CvD

Pro-coaching: niet voor de poes

De pro-coaching van SoulNature is niet voor watjes. Het vraagt van je om in de spiegel te willen kijken, oude patronen en de onderliggende pijn onder ogen te komen en los te laten. Het is een weg van loslaten, zodat je innate quality steeds meer geleefd kan worden.

Wil jij op een succesvolle manier managen/ondernemen vanuit innerlijke gedrevenheid

Ben je bereid om jezelf te bevrijden van belemmerende overtuigingen, emotionele blokkades en ‘ongezond’ gedrag?

Veelgestelde vragen

Ben ik na 5 sessies klaar?

Dat verschilt per persoon; de ervaring leert dat ca. 80% van mijn clienten inderdaad na 5 sessies (plus intake) zelf weer verder kon. Soms is er een tweede pakket van 5 nodig. Meer dan 10 sessies komt hooguit 1 of 2 keer per jaar voor.

Wel kan het zijn dat in de loop der tijd andere issues of diepere lagen van een issue naar boven komen; dat betekent dat je dan klaar bent om jezelf verder te bevrijden van wat jou niet meer dient.

Heb ik altijd 5 sessies nodig?

Nee, je hebt er niet altijd 5 nodig. Soms is zelfs 1 of 2 sessies voldoende.

Als je (eerste of tweede) pakket van 5 sessies niet vol maakt, dan worden de afgenomen sessies omgezet naar losse sessies en wordt het verschil verrekend; je moet iets bijbetalen (bij gespreide betaling) of je krijgt iets terug.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, die heb je niet nodig.

Een verwijzing is alleen nodig voor vergoeding vanuit de basisverzekering en aangezien ik onder de aanvullende zorgverzekering (‘alternatieve geneeswijzen’) val, is een verwijzing niet nodig (mag wel).

Welke therapievormen worden er gebruikt?

SoulNature werkt met meerdere methoden die allemaal hetzelfde doel hebben: het probleem bij de wortel aanpakken.

Een overzicht van de meestgebruikte therapievormen, oftewel modaliteiten, kun je vinden op de modaliteitenpagina (klik op de link).

Hoe ziet een therapiesessie er uit?

Ik werk intuïtief en ik heb een aantal therapievormen waar ik uit kan kiezen. Afhankelijk van hoe je in je vel zit en wat er speelt op dat moment, stel ik een bepaalde behandelmethode voor die me het meest passend lijkt. Dat kan dus iedere sessie iets anders zijn of meerdere sessies hetzelfde, net wat past.

De werkdoelen die in de behandelovereenkomst zijn opgenomen vormen daarbij de leidraad, zodat we gericht werken aan de issues waar jij voor komt.

Worden de sessies vergoed?

De therapie bij SoulNature wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzerking (‘alternatieve geneeswijzen’).

Een overzicht van de zorgverzekeraars, de polissen en vergoedingen, kun je hier vinden (klik op de link).

Het valt dus niet onder de basisverzekering en je hebt altijd zelf een deel te betalen.

Je krijgt van mij een factuur per sessie en die kun je doorsturen naar je zorgverzekeraar. Als zij op de bovenstaande lijst voorkomen, dan krijg je dus een deel van het geld door jouw zorgverzekeraar op je rekening gestort.

Gelden deze pakketten ook voor relatietherapie?

Ja, deze pakketten en de vermelde prijzen gelden ook voor relatietherapie. Alleen komt er voor relatietherapie 21% btw bij, omdat alleen individuele therapie btw-vrijgesteld is.

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb bij Peter sessies gedaan, omdat ik heel veel stress ervoer rond het doen van casestudies; zo erg zelfs dat ik ermee wilde stoppen. Ik was bang dat ik het niet op tijd zou kunnen halen (‘dat haal ik nooit’), ik durfde niet goed mensen te vragen voor mijn casestudies, omdat ik het gevoel had dat ik ze lastig viel, en daardoor ging ik het uitstellen.

We hebben hier 3 sessies aan besteed en het rsultaat heeft mijn verwachtingen verre overtroffen. In plaats van uitstelgedrag te vertonen, ben ik nu gewoon mij mijn casestidies aan de slag en ik lig op schema; ik heb rust gevonden.

En er is nog veel meer veranderd. Ik denk niet meer voor de ander en daardoor kan ik me uiten zonder me zorgen te amken over de reacti; dat geeft zóveel vrijheid. Ik heb er ook geen moeite meer mee om mensen te vragen voor mijn casestudies en als ze ja zeggen is het goed en als ze nee zeggen ook. Ik pak door en dat is zó fijn. Ik voel me ook vrijer in gezelschap en ik praat met wie ik wil. Ook durf ik nu om hu,p te vragen als dat nodi is; als ze ja zeggen is het goed en als ze nee zeggen ook, het oude gepieker is weg.

Trea van Os

Erp

Peter is een man die bezig is zijn spirituele kijk op het leven te leven. Wat ik zo mooi vind, is dat Peter sommige stappen erg spannend vindt, maar hij er wel voor gaat. Ondanks dat hij van tevoren niet weet waar die stappen gaan eindigen. Hij laat zich niet meer klein houden, maar ziet in dat hij er mag zijn en dat hij mag groeien. Het heeft jaren gekost om hier te komen, maar hij gaat er nu volledig voor. Hij is een man die zich door wil ontwikkelen om zijn eigen waarheid in het leven te vinden. Op die manier zie ik zijn praktijk de laatste jaren ook grote stappen maken. Hij weet heel sterk waar hij naar toe wil werken.

Peter is een rustige man die oprecht vertelt hoe hij de zaken ziet of voelt. Hij is eerlijk, meelevend, intuïtief en staat altijd voor je klaar. Ik heb Peter leren kennen als mijn psycholoog, kaar inmiddels durf ik wel te zeggen dat er een goede vriendschap is ontstaan door de jaren heen. In moeilijke tijden stond hij klaar voor me en dat doet hij nog steeds.

Ik kan hem van hart aanbevelen voor als je een bepaalde hulpvraag hebt.

Remco van den Berg

Leraar, Almere

Wil jij bevrijd en vol zelfvertrouwen in het leven staan?

Ben je bereid jezelf te bevrijden van patronen die jou belemmeren om jouw Potentieel te leven?