Online training 'Omgaan met hooggevoeligheid (HSP)'

HSP is geen klacht maar een Kracht; je hebt er alleen mee te leren omgaan
R

Je hebt last van jouw (hoog)gevoeligheid

Je neemt andermans pijn over en je ‘denkt’ dat je daar iets mee moet

R

Het lukt je niet meer om alle ballen in de lucht te houden

Je lichaam/geest geeft je een duidelijk signaal dat het zo niet langer kan

R

Je loopt vast in je relatie, werk, vriendschap of familie

Het leven is zo vriendelijk om je te laten weten dat er verandering nodig is

SoulNature - psycholoog Almere
SoulNature - psycholoog Almere

Vrij en onbezwaard door het leven gaan

Je bent maar voor één reden op aarde en dat is om jeZelf te zijn. Je hebt echter geleerd dat je je moet aanpassen en om dus vooral niet jezelf te zijn. Je kunt zelfs helemaal niet meer weten hoe het is om jeZelf te zijn.

Het goede nieuws is dat je alles wat je aangeleerd hebt, ook weer af kunt leren. Met name bij hoogsensitiviteit kun je heel makkelijk energieën van anderen overnemen, denken dat je het mee moet dragen, dat je mee moet lijden, dat je moet verdragen of dat het jouw taak is om voor anderen te zorgen. Dat is niet waar, je bent het alleen maar gaan geloven onder druk van de omstandigheden.

Hoe meer je deze ongezonde aanpassingspatronen los laat, hoe vrijer jij in het leven komt te staan, hoe meer energie je krijgt en hoe lekkerder je je voelt. Het is nooit jouw taak geweest om te ‘verdragen’, jouw enige taak is je vrije Zelf te zijn.

“SoulNature ondersteunt mensen die vast lopen in hun leven om deze situatie te gebruiken om zichzelf te bevrijden van beperkende patronen, zodat ze voluit kunt gaan LEVEN.”

Van overleven naar Leven

In mijn tienertijd heb ik me serieus afgevraagd of ik wel gevoel had, want ik voelde nooit wat. Tot ik een blauwtje liep en besloot dat ik wel gevoel had, maar niet veel; ik heb mezelf gediagnosticeerd als gevoelarm.

Ondertussen weet ik dat ik juist hypersensitief ben en dat ik me vanuit overleving heel sterk heb leren afsluiten. Van klacht is mijn gevoeligheid steeds meer mijn Kracht geworden. Ik heb mezelf bevrijd van heel veel aangepast gedrag dat ten koste ging van mezelf en ik ben steeds vrijer en krachtiger in het leven komen te staan. Mijn hooggevoeligheid gebruik ik nu ten volle en ik gebruik het als signaal om te zien waar ik nog niet helemaal trouw ben aan mezelf. HSP vraagt van me om bewust te leven in plaats van onbewust.

SoulNature - psycholoog Almere

HSP niet langer als klacht zien, maar als Kracht gaan inzetten

Z

Je eigen behoeften serieus nemen

Vaak hebben we geleerd onszelf weg te cijferen en dat is nooit de bedoeling geweest; je hoeft alleen maar jezelf te zijn

Z

Je energie balanceren

Uit het hoof komt voornamelijk onzin, maar je lijf liegt niet. Gebruik je lichaam om te bepalen wat goed is voor jou en wat niet

Z

Onderscheidend vermogen ontwikkelen

Duidelijk weten wat bij jou hoort en wat jij wil en, vooral, ook wat niet

Z

Je eigen uniekheid leven

Jij bent geen massamens en dat zul je ook nooit worden; probeer dan ook niet langer om dat wel te zijn

Het is voor iedereen mogelijk om jezelf te bevrijden

Heerlijk! De eenvoud en openheid waarmee jij schrijft maakt dat de stof nog beter binnenkomt.

 

Carmen

Bedankt voor de elf lessen. Het gaat me zeker helpen mijn zelf nog meer te ontdekken om de kelder volledig op te schonen.

Net voor de geboorte van mijn zoon, nu 21 jaar geleden ontving ik mijn burn-out. Het was heel heftig, ik was maanden volledig uitgeschakeld.
Met vallen en opstaan heb ik sindsdien veel spiritueel inzicht mogen ontvangen. Je hebt gelijk, het is een levenslange les.

Peter

Patronen bij de wortel aanpakken

Je bent precies zoals je hoort te zijn en alles wat jij nodig hebt is al in jou aanwezig, je bent alleen maar gaan geloven dat dat niet zo is. Deze aanpassing was destijds de beste manier waarop jij wist om te gaan met de omstandigheden, in het hier en nu beperkt het je echter in je zijn. Door dit patroon bij de wortel aan te pakken, komt jouw originele energie weer vrij en kun je weer je vrije zelf zijn. Zelfbevrijding is voor iedereen mogelijk, mits je bereid bent om de oude pijn onder ogen te komen en los te laten.

Wil jij op een gezonde manier met je gevoeligheid om leren gaan?

Ga je jezelf eindelijk serieus nemen?

Veelgestelde vragen

Ben ik na deze 11 lessen van al mijn problemen af?

Nee, leven als HSP-er is een lifestyle. Deze online training geeft je handvatten om je lezen zo in te richten dat de kwaliteiten van je gevoeligheid naar voren kunnen gaan komen en de last die je er van ondervindt zich reduceert tot verstandige keuzes maken.

Maakt het uit in hoeveel tijd ik de 11 lessen doe?

Je kunt natuurlijk alle lessen in korte tijd achter elkaar bekijken en ze voor kennisgeving aannemen. Dan zal het effect slechts beperkt zijn.

Ik raad je aan om per les minimaal 3 dagen de tijd te nemen, om zo het geleerde te kunnen integreren en in de praktijk te kunnen brengen. Het gaat uiteindelijk om het daadwerkelijk toepassen van deze handvatten.

Zitten er gevaren aan HSP zijn?

Niet echt. Ik zie het vooral als een uitdaging om bewust in het leven te gaan staan en jouw unieke kwaliteiten ten goede van het grotere geheel aan te wenden.

Hang er echter geen etiketje aan, ga niet denken dat je ‘bijzonder’ bent. Voor mensen mag het dan misschien een groot verschil lijken met de (on)gevoeligheid van de meeste mensen, maar in de evolutie van de mensheid is het slechts een kleine stap verder.

Is HSP hetzelfde als HB?

HSP heeft vooral met gevoeligheid te maken, HB (Hoogbegaafd) meer met de mind. Er vaak echter een overlap.

Ik zie beide eigenlijk als bijverschijnselen van een verhoogde staat van bewustzijn, een sterker contact met de niet-fysieke wereld en met je Ziel.

Is HSP een afwijking?

Allesbehalve! Ik zie hooggevoeligheid als een symptoom van een verhoogd bewustzijn en je loopt dus juist voor op de grote massa in plaats van dat je een probleemgeval zou zijn. In de toekomst zal deze sterkere gevoeligheid de norm worden.

Zijn er nog vervolgtrajecten na deze online training?

Jazeker! Deze online training geeft je alleen een aantal algemene handvatten om op een gezondere manier met je hoogsensitiviteit om te gaan.

Het is echter zeker mogelijk, en m.i. ook de bedoeling, om jouw verhoogde bewustzijn in volle glorie in te gaan zetten. Een heel belangrijke stap daarbij is om je los te gaan maken van allerlei patronen die jou belemmeren in jouw vrije zijn.

Er zijn twee opties om daar mee aan de slag te gaan:

  1. deel nemen aan één van de andere masterclasses die ik (online én offline) aanbied
  2. individuele sessies inplannen, zodat je middels een op maat gemaakte aanpak stap voor stap alles wat niet bij jou hoort los kunt laten en waardoor jouw licht feller en feller zal gaan stralen. Klik op deze link om daarover meer informatie te vinden.

Ervaringen van mijn klanten

Altijd gedacht en geleefd te hebben dat ik alles alleen moest doen en kunnen, ben ik mij er nu van bewust geworden dat dat niet nodig is.
Altijd had ik stress en zat mijn hoofd vol, gaf mijzelf niet de rust en ontspanning, ik heb geleerd dat wel te doen en mijzelf iets te gunnen.
Doe nu alleen wat ik leuk vind en wat ik wil doen, dus niet meer moeten. Heb geleerd met niet overal druk om te maken, tis zoals het is.

Kaat van Dee

Peter kijkt naar wat er nodig is om zelf inzicht te krijgen en stappen te zetten.

Martine

Ben jij er klaar voor om goed voor jezelf te gaan zorgen?

En daardoor beter tot je recht te komen, met minder stress en meer plezier?