Home » Kennisdatabase » Nieuwsbrief artikelen » Er is maar één teacher en dat is je Inner Teacher
SoulNature - psycholoog Almere

Er is maar één teacher en dat is je Inner Teacher

door | 14 jul, 2017 | Nieuwsbrief artikelen

In India kennen ze het begrip Guru. Een Guru is iemand die het onderscheid kent tussen Waarheid en onwaarheid. In de westerse

Innerlijke Leiding

Wahe Guru Mantra

theologie zou het een Heilige of Profeet genoemd worden. Tegenwoordig zouden we het een Verlichte Meester, een Opgestegen Meester of een Spirituele Leraar noemen.

Een leraar in het algemeen is iemand die jou iets kan leren wat je zelf nog niet kunt, iemand die op een bepaald gebied verder is in zijn of haar ontwikkeling. Zonder leraar op school had je bijvoorbeeld niet leren rekenen of schrijven. In feite zijn ouders ook leraren: zij leren hun kinderen hoe te functioneren in deze wereld, hoe om te gaan met situaties en met andere mensen. Leraarschap, en dus ook leerlingschap, zijn hele normale dingen.

“Het hoogste doel van de leraar is om de leerling tot op hetzelfde niveau te brengen als waar hij/zij zelf zit.
Op het moment dat dat gebeurd is, zit de taak van de leraar er op en horen zij weer op voet van gelijkheid met elkaar om te gaan.”

Leerling zijn is dus een tijdelijk iets. Uiteindelijk word je zelf ook een leraar en kun jij aan anderen door geven wat jij hebt geleerd of ontdekt. Leraar zijn is ook een tijdelijk iets.

De zin en onzin van het leraarschap

Het kan dus zinvol zijn om een tijd lang een leraar te volgen om je zo kennis, vaardigheden en inzichten eigen te maken die je anders niet zou kunnen vergaren. Er komt een moment dat je uitgeleerd bent bij een bepaalde leraar en dan is het ook goed om de leraar-leerling relatie te verbreken. Doe je dat niet dan zul je nooit volledig op eigen benen kunnen staan, oftewel dan blijf je hangen in een stuk onvolwassenheid en onvolwaardigheid. Mijn voormalige Guru zei ooit eens: ‘het laatste stuk moet je zelf doen’. Deze man begreep het dus: het doel van een leraar is altijd om je zelfredzaam te maken.

“Een goede leraar maakt zichzelf overbodig.”

Helaas heb ik veel vaker moeten constateren dan leraren zich gingen identificeren met hun leraarschap en dat het leraar zijn een doel op zich werk, met alle machtsspelletjes en manipulaties van dien. Dit geldt vooral op therapeutisch en spiritueel gebied.

Jouw Innerlijke Guru

Je taak als ouder zit er op als je kinderen na een jaar of 20 de deur uit stappen en zelfstandig hun leven kunnen leiden. Het is dan ook goed om als ouders een stap terug te doen en het ouderschap (in de zin van opvoeder) los te laten; de puberteit is niet voor niets een tijd van afzetten tegen. Als je dit los laten niet doet en toch blijft vaderen of moederen dan belet je je kinderen om volledig in hun eigen kracht te gaan staan. En vergis je niet, kinderen pikken dit wel degelijk op, ook al toont het zich niet aan de buitenkant. Vasthouden aan een rol is die is uitgediend is, doe je voor jezelf en niet voor de ander.

Opgestegen Meester El Morya

El Morya

Ook Spirituele Leraren hebben slechts een tijdelijke functie. Op een gegeven moment moet je je als leerling los maken van de Leraar om echt vanuit jouw Innerlijke Guru te kunnen gaan leven en de Leraar moet jou ook laten gaan. Het kan dus zinvol zijn om een tijd lang (en die ‘tijd’ kan ook levens lang zijn) een Leraar of Meester te volgen, maar het doel van die Leraar is altijd om jouw bij jouw Innerlijke Meester te brengen. Een goede Leraar laat jou op dat moment dan ook los.

Meesterschap over jouw leven
ALLES is in jou aanwezig en er is niets wat je niet kunt. Een Leraar toont je alleen maar hoe je toegang kunt krijgen tot jouw Oneindige Potentieel en hoe je kunt worden Die-je-altijd-al-geweest-bent. Dus,

  • wanneer ga jij jezelf eindelijk eens zien als Die-je-altijd-al-geweest-bent?
  • wanneer ga jij eens beseffen dat alles al in jou aanwezig is?
  • wat heb je nodig om Volledig en Totaal jouw Potentie te Leven?
  • hoe lang wacht je nog voordat je gaat denken in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden?
  • wanneer ga jij eindelijk eens leven waarvoor je hier werkelijk op aarde gekomen bent?
  • wanneer ga jij het Meesterschap over jouw leven op je nemen?

Meer artikelen ontvangen?

Wil je een mail ontvangen als er een nieuw artikel aan de reeks wordt toegevoegd? Meld je dan aan voor de mailing list.

[activecampaign form=1]

Wil jij het leven vanaf Ziel-niveau mee helpen verspreiden?

Als je dit artikel waardevol vindt, deel het dan op je tijdlijn of tag andere personen op Facebook en/of stuur het door naar mensen die je kent.

Deel jouw ervaringen

Herken je jezelf in dit artikel of heb je ervaringen met die onderwerp? Deel je ervaring met dit citaat of dit artikel met me en laat een commentaar achter hieronder. Dank je!

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin