SoulNature, Almere - Accredited Journey Practitioner

The Journey

SoulNature, Almere - Accredited Journey Practitioner

Het helen van emotionele blokkades

The Journey, voorheen ook wel bekend als De Helende Reis, is ontwikkelde door de Amerikaanse Brandon Bays. Voordat zij The Journey ontwikkelde was zij al een expert op het gebied van healing (ze heeft o.a. samen gewerkt met Tony Robbins, Deepak Chopra en Wayne Dyer) en desondanks kreeg ze een tumor. Uit het proces dat zij heeft doorgemaakt en waarin ze zichzelf heeft genezen van de tumor is The Journey ontstaan, zoals je kunt teruglezen in haar eerste boek ‘De Helende Reis‘ (klik op deze link om naar bol.com te gaan).

Brandon en haar man Kevin Billett, die zich heeft gespecialiseerd in het werken met het Enneagram vanuit de oude soefi-traditie (klik hier voor zijn boek ‘Licht in het hart van duisternis‘, klik op de link om naar bol.com te gaan), vormen het fundament onder The Journey.

De Amerikaanse arts Deepak Chopra heeft ontdekt dat mensen bij wie spontane genezing plaats vond twee dingen gemeenschappelijk hadden:

 • toegang tot de cel-herinnering, oftewel de in de (zieke) cellen opgeslagen onverwerkte herinnering en
 • toegang tot het oneindige bewustzijn, dat binnen The Journey Source of Bron genoemd wordt.
SoulNature, Almere - Accredited Journey Practitioner
SoulNature, Almere - Accredited Journey Practitioner

Onverwerkte ervaringen uit het verleden creëren een emotionele blokkade, met daaraan verbonden een belemmerende overtuiging, wat uiteindelijk tot ongezond gedrag leidt.

Deze geblokkeerde energie kan de aanleiding zijn van zowel psychische, sociale als fysieke problemen.

The Journey gebruikt met name het doorvoelen van de emoties als weg om bij de opgeslagen cel-herinnering te komen, zodat de die herinnering alsnog verwerkt kan worden, waardoor de levensenergie weer vrij kan gaan stromen.

Als je vrij bent van emotionele ballast en negatieve overtuigingen, dan kun je op een vrije en gezonde manier reageren op de dingen waar je in het hier-en-nu mee te dealen hebt in plaats van dat je reageert vanuit een door oude pijn ontstaan patroon dat je niet belemmert in je zijn.

Het gevolg is dat je psychisch steeds gezonder wordt, dat je je sociaal steeds vrijer en natuurlijker kunt gedragen, en doordat je op deze manier de psychische oorzaak onder fysieke problemen (psychosomatiek) aanpakt kan zelfs fysieke heling plaats vinden, al is dit laatste geen garantie aangezien er meer dingen in mee kunnen spelen.

Wat The Journey voor mij heeft betekend

The Journey heeft grote veranderingen in mijn leven gebracht. Een aantal van die veranderingen:

 • als tiener was ik emotioneel zo geblokkeerd, dan ik me serieus afgevraagd heb of ik wel emoties had; totdat ik een blauwtje liep en ik merkte dat ik toch wel iets voelde, maar het was niet veel. Ik heb mezelf gediagnosticeerd als gevoelsarm. Nu weet ik dat ik juist hypersensitief ben en ik ben in staat om elke emotie te doorvoelen, hoe heftig die ook mag zijn
 • ik heb vele jaren van zware paniekaanvallen gehad en die heb ik nauwelijks meer
  ik durfde als tiener niet naar de Havo, puur en alleen omdat je daar spreekbeurten moest geven; nu geef ik webinars en seminars
 • ik was ooit een muurbloempje en nu voel ik me als een vis in het water in groepen met gelijkgestemden
 • waar ik, toen ik in de IT werkte, bang was voor mensen, is het werken met mensen nu mijn beroep en ik mag wel zeggen dat ik er nog goed in ben ook
 • toen ik in de IT werkte vertoonde ik veel nerd-gedrag: ik was sociaal armoedig. Nu voel ik me op mijn gemak in sociale situaties
 • in de jaren dat ik zoveel paniekaanvallen had, durfde ik op een gegeven moment niet meer te reizen, behalve met de auto; nadat ik het Journey Practitioner Program heb doorlopen ben ik voor het eerste van mijn leven in mijn eentje naar het buitenland gegaan. Het zal voor velen niet zo iets bijzonders zijn, maar voor mij wel
 • ik ben altijd een bang jongetje geweest, maar ik heb ontdekt dat ik eigenlijk heel erg moedig ben en dat ik ondanks mijn angsten dingen aan ga waar de meeste mensen voor weglopen
 • als mega-introvert ben ik een ondernemersopleiding gaan doen, waarbij ik juist uit moest reiken, zelf contacten opzoeken en zichtbaar zijn in plaats van zitten afwachten tot mensen naar mij toe kwamen.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. The Journey is een van de meeste helende methoden die ik ken en het heeft mij als mens enorm doen groeien.

De effectiviteit van Journeys is online even groot als offline.

SoulNature, Almere - Accredited Journey Practitioner

Ik ben Recommended en Accredited Journey Practitioner.

Ik ben sinds 2020 online program manager bij The Journey organisatie.

Ben je geïnteresseerd in The Journey?