SoulNature, Almere - PSYCH-K Facilitator

PSYCH-K ®

SoulNature, Almere - PSYCH-K Facilitator

PSYCH-K ® is ontwikkeld door Rob Williams en alhoewel de methode relatief nieuw is, is de bron oeroud.

Herprogrammeer je onderbewuste overtuigingen
Het ontstaan van patronen

Je komt relatief onbeschreven ter wereld en vanaf je geboorte, of misschien al daarvoor, begin je te leren hoe je hier op aarde geacht wordt te functioneren. Door wat je mee maakt in je jeugd wordt je persoonlijkheid gevormd.

Kinderen leven nog (deels) in een Eenheidsbeleving en betrekken alles wat er gebeurt op zichzelf; het onderscheidingsvermogen om vast te kunnen stellen wat bij mij hoort en wat bij de ander is er nog niet of slechts gedeeltelijk. Door de manier waarop er met je wordt omgegaan en de boodschappen die je mee krijgt ga je van alles geloven over jezelf en over de wereld. Het meeste van wat je gaat geloven is niet waar en beperkt jou in je zijn.

SoulNature, Almere - PSYCH-K Facilitator

Het bewustzijn

Een bruikbaar model om het bewustzijn te beschrijven is de driedeling in:

  • het bewuste zijn
  • het onderbewuste en
  • het Hogere Bewustzijn.

Het bewustzijn is als een ijsberg:

  • het topje dat boven water uitsteekt is wat je je bewust bent, en dat is dus niet meer dan een paar %
  • het gedeelte dat onder water zit, de grote massa, is je onderbewuste, waarvan je alleen dat deel kunt zien dat zich net onder de oppervlakte bevindt en
  • het Hogere Bewustzijn is als de oneindige zee.

Al je herinneringen (en ook de collectieve herinneringen van de familie, het volk, de stam, de mensheid) liggen opgeslagen in het onderbewuste. Aangezien je onderbewuste een verwerkingscapaciteit heeft die een miljoen keer groter is dan je bewuste geest, is wat hier opgeslagen ligt dus ontzettend veel krachtiger dan wat je met je bewuste geest kunt bedenken; vandaar dat je veel tijd en energie moest besteden aan positief denken of affirmeren om dit daadwerkelijk tot manifestatie te laten komen.

Het doel van PSYCH-K ® is vrede

Veel effectiever is het om de belemmerende overtuigingen die zich in je onderbewuste bevinden te vervangen door positieve. Daarvoor is het nodig om toegang te krijgen tot dat onderbewuste en dat is waar PSYCH-K ® om de hoek komt kijken. Binnen PSYCH-K ® wordt gewerkt met wat de hele-brein staat genoemd word, een staat van evenwicht tussen de beide hersenhelften. Deze balans leidt vanzelf tot een vorm van vredigheid.

PSYCH-K ® wordt omschreven als

een spiritueel proces met psychische en fysiek voordelen.

In eerste instantie zul je misschien op zoek zijn naar die psychische en/of fysieke voordelen, dat is immers meestal de reden dat je in therapie gaat, maar als je de smaak te pakken krijgt zul je steeds meer o zoek gaan naar het spirituele deel.

Bij PSYCH-K ® wordt, in tegenstelling tot de meeste therapievormen, niet gekeken naar waar een belemmerende overtuiging vandaan komt, er wordt alleen gekeken naar welke overtuiging jij wil leven. Het is dus letterlijk een her-programmeren van je onderbewuste en je onderbewuste gaat vervolgens het nieuwe programma afspelen en waar maken. Vervolgens is het aan jou om dit in acties om te gaan zetten, wat een stuk eenvoudiger is als de saboterende overtuigingen er tussen uit zijn.

PSYCH-K ® kan zowel offline als online plaats vinden; het maakt geen verschil voor de effectiviteit.

Een leuk voorbeeld

Ik heb zelf al sinds de tijd dat ik zware paniekaanvallen had (eind 20-er jaren) vliegangst. PSYCH-K ® helpt me om dat te overwinnen met dit als resultaat (zie filmpje).

Els van der Horst

Counscious Being, Oregon USA

Ik heb gebruik gemaakt van Peters kerstactie, omdat ik heel veel stress ervoer rond het doen van casestudies; zo erg zelfs dat ik wilde stoppen. Ik was bang dat ik het niet op tijd zou kunnen halen (‘dat haal ik nooit’), ik durfde niet goed mensen te vragen voor mijn casestudies, omdat ik het gevoel had dat ik ze lastig viel, en daardoor ging ik het uitstellen.

We hebben hier 3 PSYCH-K ® sessies aan besteed en het resultaat heeft mijn verwachtingen verre overtroffen. In plaats van uitstelgedrag te vertonen, ben ik nu gewoon met mijn casestudies aan de slag en ik lig op schema; ik heb rust gevonden.

En er is nog veel meer veranderd. Ik denk niet meer voor de ander en daardoor kan ik me uiten zonder me zorgen te maken om de reactie; dat geeft zoveel vrijheid.

Ik heb er ook geen moeite meer mee om mensen te vragen voor mijn casestudies en als ze ja zeggen is het goed en als ze nee zeggen ook. Ik pak door en dat is zo fijn.

Ik voel me ook vrijer in gezelschap en ik praat met wie ik wil. Ook durf ik nu om hulp te vragen als dat nodig is; als ze ja zeggen is het goed en als ze nee zeggen ook, het oude gepieker is weg.

Als oude patronen soms nog even opkomen, ben ik veel sneller terug bij mezelf en kan ik er op een gezonde manier mee omgaan. En mijn nieuwe patronen worden steeds sterker.

Ik kan dus niet anders dan concluderen dat Peters aanpak werkt. Peter werkt op een kundige en rustige manier, hij voelt haarfijn aan wat er nodig is, en hij heeft alle benodigde tools bij de hand. Daarom wil ik Peter van harte aanbevelen!

Dankjewel, Peter.

Trea van Os

Geïnteresseerd in PSYCH-K®?