Home » Kennisdatabase » De weg tot zelfbevrijding » Wat is jouw diepste intentie?
SoulNature - psycholoog Almere
Tot 1997 was ik nog volledig ‘onbewust’. Niet toevallig werd ik in dat jaar 33, een magische leeftijd als je geschiedenisboekjes er op na slaat. Ik werkte toen nog in Hilversum, in de IT. Ik herinner me nog dat ik in de auto zat, op weg naar mijn werk en dat ik voelde dat er ‘iets’ gebeurde in mij. Het was slechts een split second. Op dat moment haalde ik er mijn schouders over op, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat dat het moment van ommekeer was en mijn ‘tweede leven’ begon. De groei die ik sindsdien heb door gemaakt is wonderbaarlijk, als ik er op terug kijk. En wat ik kan, kan jij ook!

Door de jaren heen ben ik me steeds bewuster geworden van de energieën in en om me heen en ook van de energiegolven die over de aarde heen spoelen. ‘Er worden poorten open gezet‘, wordt ook wel gezegd. In aanloop naar 2012 is er in de innerlijke werelden en ook in de fysieke wereld onnoemelijk hard gewerkt; dit waren de voorbereidende jaren, waarin het zware werk werd gedaan. Voor velen waren dit zware jaren. De laatste jaren merk ik dat het voorbereidende werk zich heeft omgezet naar het vrijgeven van nieuwe mogelijkheden; op zaaien volgde oogsten. Het afgelopen jaar was het doorbreken van het klein blijven en het groot mogen zijn het centrale thema. Wat het komende jaar gaat bieden weet ik nog niet. De veranderingen waar we aan de vooravond van staan gaan ver voorbij ons voorstellingsvermogen.

Hoe dan ook wordt er in 2017 weer een nieuwe energie vrij gegeven en of je het nou leuk vindt of niet, je deint op die golf mee, bewust of onbewust. ‘Groei’ houdt altijd in dat je buiten je comfortzone moet stappen en dat gaat per definitie gepaard met een zekere mate van onzekerheid en/of angst; je verlaat immers de veilige haven, dat wat je kent en wat vertrouwd is, en je stapt het onbekende in. Het vraagt dus moed om te groeien.

“Een held is niet iemand zonder angst, maar iemand die zich er niet door laat tegen houden.”

In ieder van ons zit een held, maar we hebben de keuzevrijheid of wij moed willen betonen of niet; het staat je vrij om je te verzetten.

Een intentie zetten

Je krijgt altijd wat je wenst. De kunst is om het juiste te wensen. Onze grootste creatieve kracht zit in ons onderbewuste. Dat is ook waarom veel wensen niet uit komen, omdat er halfbewuste en onderbewuste wensen zijn die een andere en krachtigere boodschap uit zenden. Hoe meer je deze wensen uit het half- en onderbewuste naar boven haalt en ontmantelt, hoe meer hun saboterende werking teniet wordt gedaan en je bewust en veel krachtiger kunt gaan creëren.

Wat je kan helpen om het juiste te wensen is om je af te stemmen op je Hogere Bewustzijn. Jij leidt jouw leven niet, je wordt geleid, alleen ben je je dat vaak niet bewust. Hoe meer je je afstemt op die Innerlijke Leiding, hoe makkelijker je leven verloopt.

Een intentie zetten
Haal een paar keer diep adem en laat op je uitademing alle gedachten, emoties en spanningen los die je NU niet nodig hebt.
Voel hoe je ontspant.
Vraag jezelf dan af: ‘welke intentie zou ik voor vandaag, deze week, deze maand of dit jaar willen zetten?’
Denk hier niet teveel over na; zit in stilte en kijk wat er spontaan in je op komt.
Dat kan zijn in de vorm van woorden, zinnen, beelden, gevoelens, liedjes, flarden tekst, lichamelijke sensaties, een persoon of herinnering die in je op komt, de behoefte om te schrijven of te tekenen.
Je voelt vanzelf wat echt is en wat niet; vertrouw daar op.
Schrijf je intentie op of werk het op een andere creatieve manier (tekenen, schilderen, muziek, etc.) uit.

Welke intentie zet jij?

Deel jouw intentie door hieronder een reactie te plaatsen.

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin