SoulNature - psycholoog Almere

“Er is niets dat mijn Heiligheid niet kan.”

Zo luidt de les uit ‘Een cursus in wonderen’ van vandaag. En het is de waarheid.


Spreekbeurt

Ik heb van kinds af aan al een hekel aan spreekbeurten en toneelstukjes gehad. Ik vermeed dat soort dingen zo veel mogelijk en als het me echt niet lukte om er aan te ontkomen dan schoot ik volledig in de angst. Ik herinner me nog dat ik op de mavo een spreekbeurt moest geven en ik deed het over helikopters. Het ging al stuntelig en met het zweet in mijn handen en toen ging er voor mij ook nog iemand met een zwengel zitten zwaaien en de hele klas rolde over de grond van het lachen. Dat was de doodsteek. Daarna wilde ik naar de MTS in plaats van naar de havo puur en alleen om maar geen spreekbeurten meer te hoeven geven. Ook de rest van mijn leven heb ik voor groepen staan en presentaties geven met veel succes vermeden.

Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. Een jaar of 3 geleden begon het toch te kriebelen en voelde ik dat het mijn destiny was om met groepen te gaan werken. Ik ben mijn eerste workshops en masterclasses gaan geven, voor kleine groepjes. Eerst met trillende benen, maar het ging me steeds beter af. Presentaties geven vermeed ik echter nog steeds.

Presentatie

Vorig jaar heb ik een presentatie gegeven tijdens een ondernemersopleiding die ik deed. Het was niet van tevoren aangekondigd dat we dit konden doen, dus ik had me niet van tevoren zenuwachtig kunnen maken. Toch heb ik tot op het allerlaatste moment gewacht, voordat ik alsnog de stap gezet heb. Ik stond te trillen als een riet (zonder dat iemand het merkte, overigens), zowel tijdens als na afloop van de presentatie. Tot mijn verbazing kreeg ik heel goede feedback.

Vandaag heb ik weer een presentatie gegeven: een astrologische duiding. Deze keer wist ik ruim van tevoren dat ik een presentatie zou moeten geven en toch heb ik er bewust voor gekozen om het te doen. Vandaag was dus de dag van de waarheid. Tot mijn verbazing was ik van tevoren eigenlijk maar licht nerveus. Toen het moment naderde werd ik wel meer nerveus, maar het viel eigenlijk wel mee en de presentatie ging ook goed; wederom (voor mij) onverwachts goede respons. Na afloop was ik wel weer trillerig: de spanning moest er uit.

Schaduwwerk werkt!

Het heeft me hooglijk verbaasd dat ik vandaag niet veel angstiger was. Het blijkt dus wel degelijk om zelfs dit soort diep zittende angsten los te laten. Al het schaduwwerk dat ik gedaan hebt heeft zijn vruchten afgeworpen. Once again heb ik mezelf verbaasd, het houdt maar niet op. Het sterkt me in mijn overtuiging dat niets onmogelijk is. Maar het blijft me verbazen als het dan ook bewaarheid wordt. Life is beautiful!

Als ik dit kan, dan kun jij het ook. Ook voor jou is niets onmogelijk. De keus is of je het aan durft te gaan; als je niets doet, dan zal er ook niets veranderen en zul je je dromen niet waar maken. Ik heb op verschillende plekken op internet gelezen dat 2018 het jaar is waarin je je dromen waar kunt maken, het jaar waarin je kunt manifesteren wat je wil manifesteren. De keus is echt aan jou of je dit jaar jouw jaar gaat maken. Mijn jaar is in ieder geval goed begonnen!!

Kun je hier iets mee?

Als dit artikel je raakt, laat dan hieronder een reactie achter en deel wat het met je doet.

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

Wie ben jij?

Wie ben jij?

Afgelopen week werd ik even stevig met mezelf geconfronteerd. Ik kreeg bij een project niet de positie die ik mezelf had toe bedeeld en het raakte...

lees verder
Het nut van ademhalen

Het nut van ademhalen

De adem is rechtstreeks verbonden met de emoties en met je levensenergie. Ziekte is grotendeels een blokkade in de natuurlijke stroom van de levensenergie en dus van de adem. Het herstellen van de natuurlijke ademhaling kan dan ook heel helend werken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin