Home » Kennisdatabase » De weg tot zelfbevrijding » Het is tijd om de waarheid onder ogen te komen
SoulNature - psycholoog Almere

Het is tijd om de waarheid onder ogen te komen

door | 1 nov, 2017 | De weg tot zelfbevrijding, HSP (hooggevoeligheid) als weg tot Zelf-bevrijding, Nieuwsbrief artikelen

Je kunt je leven leven vanuit wat je allemaal niet hebt en wat je mist of gemist hebt in je leven of je kunt leven vanuit een weten dat alles al in jou aanwezig is en je alleen de illusie-laagjes die je er omheen geweven hebt er af hoeft te halen. In feite is dit het hele idee achter boeken als ‘The secret‘ en de boeken van Esther en Jerry Hicks. Het principe klopt en toch zijn er maar weinig mensen die op die manier succesvol kunnen leven. Wat er vaak ontbreekt is hoe om te gaan met de stille saboteurs.

“Je BENT Alles en je HEBT Alles, dat is het uitgangspunt, dus als er iets mist in je leven komt dat doordat je jezelf saboteert en je Heelheid ontkent.”
Bekijk op bol.com

Deze denkwijze is volledig tegenovergesteld aan hoe de meeste mensen denken; of ze geloven het wel, maar weten niet hoe het te manifesteren in hun leven. In de Eenheid is alles Volledig en in Overvloed aanwezig; er bestaat geen tekort, het is zelfs volledig ondenkbaar. Ooit, in the mists of time, zijn we (schijnbaar) uit deze Eenheid gevallen. In Bijbelse termen wordt dit de Val uit het Paradijs genoemd, het verhaal van Adam en Eva. We zijn gaan geloven dat we afgesloten zijn geraakt van de Bron. Dat is niet zo, maar het is wel een allesoverheersend waanidee, waardoor de Waarheid niet meer gezien wordt.De meeste spirituele stromingen focussen zich op het weer in contact komen met de Bron of met het versterken van die verbinding. Er is echter ook een tweede weg en dat is om de beschermlaagjes die we om de Bron gebouwd hebben onder ogen te komen, te doorleven en los te laten.

“It is time to get real.'”
Zelf geloof ik het meest in de mix van deze twee; dat is in ieder geval mijn weg, spiritualiteit gecombineerd en geïntegreerd met psychologie. In de circa 20 jaar dat bezig ben met spiritualiteit en psychosociale hulpverlening is het mijn ervaring dat als je één van beide over slaat, je mank gaat. Het is lastig, zij het niet onmogelijk, om dat boel psychisch op een rijtje te krijgen als je niet ergens verbinding hebt met wie en wat je werkelijk bent. Spiritualiteit zonder je ego op te schonen leidt er toe dat het ego spiritualiteit doodleuk gaat gebruiken om zijn eigen hachje te redden. Daarom voor mij dus de integratie van boven en beneden, van spiritualiteit en psychologie.
Kun je hier iets mee?

Als dit artikel je raakt, laat dan hieronder een reactie achter en deel wat het met je doet.

 

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

Het nut van ademhalen

Het nut van ademhalen

De adem is rechtstreeks verbonden met de emoties en met je levensenergie. Ziekte is grotendeels een blokkade in de natuurlijke stroom van de levensenergie en dus van de adem. Het herstellen van de natuurlijke ademhaling kan dan ook heel helend werken.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin