Online masterclass: De Weg tot Zelf-bevrijding (live webinars)

Hoe je jezelf bent kwijt geraakt
R

Je weet dat iets niet goed voor je is en toch doe je het

De onderbewuste drijfveren die zoveel krachtiger zijn dat je bewuste gedachten.

R

Je begrijpt niet waarom je steeds in dezelfde situaties verzeild raakt

Hoe je onderbewuste je leven regeert.

R

Je trekt steeds de foute partner aan

Wat spiegelt je partner jou?

SoulNature - psycholoog Almere
SoulNature - psycholoog Almere

Stap 1: bewustwording

Je kunt pas een patroon veranderen als je je bewust bent van het patroon. Patronen zijn automatismen: je gaat op de automatische piloot en maakt dus niet een bewuste keuze. De eerste stap is naar verandering om je het patroon bewust te gaan worden. Als je de logica van het patroon gaat zien, dan begrijp je waarom je doet wat je doet en je kunt er vanaf nu bewust voor gaan kiezen om een gezonder patroon te gaan leven.  

“De bereid tot verandering is pas daar als de kosten van een patroon de baten gaan overstijgen.”

Levenservaring: de beste leermeester

Ik heel geen gemakkelijk leven gehad. Mijn leven werd geregeerd door angst. Ik was me er de eerste 33 jaar niet van bewust waar die angst vandaan kwam en dus ook niet hoe ik dat kon veranderen.

Vanaf mijn 33e begon ik steeds bewuster te worden. Door de vele trainingen en therapieën die ik gedaan heb ben ik steeds meer gaan zien en begrijpen hoe de mens psychisch functioneert. En dan blijkt het eigenlijk heel logisch te zijn. Vanuit die logica opent zich de weg naar verandering, naar het loslaten van patronen, zodat je steeds meer vanuit vrijheid kunt leven. Daarom heet deze online masterclass ook Weg tot Zelf-bevrijding.

SoulNature - psycholoog Almere

Bewustwording is de eerste stap tot Heling

Z

Inzicht krijgen in hoe patronen ontstaan

Dingen in de juiste context plaatsen maakt dat je er anders naar gaat kijken
Z

Weten wat je aan te pakken hebt

Meten is weten. Pas als je weet kun je weloverwogen keuzes maken.
Z

De logica inzien

Als je weet hoe de mens functioneert, dan weet je ook hoe je effectief veranderingen kunt aanbrengen
Z

Duidelijkheid creëren

Helderheid leidt tot heldere keuzes, onwetendheid en vaagheid leiden tot onstandvastige keuzes.

Het is voor iedereen mogelijk om jezelf te bevrijden

Er is een liefdespoort in mezelf geopend die lang gesloten was.  
Kevin van Vossen

Almere

Ik maak een mooie tijd mee op dit moment. Ik heb mijn plek gevonden, zowel in het werk als privé. Veel van onze sessies is mij bijgebleven, met vooral het gevoel dat ik daar echte doorbraken heb ervaren. Het was natuurlijk het spel van niet alleen alle ballen hoog houden op het werk, maar het blijkt voor meer te gelden, namelijk de ballen van het leven. Wat we tijdens de sessies besproken hebben heeft veel bijgedragen aan een stabiel leven, mag ik zeggen. En wat ik belangrijk vind te zeggen is dat jij een belangrijke bijdrage hebt geleverd in mijn zoektocht en de juiste weg wist aan te reiken. Daar ben ik je nog steeds dankbaar voor.

CvD

Bewustwording is de eerste stap tot verandering

Je kunt niet iets veranderen als je niet begrijpt wat je moet veranderen. Vandaar dat inzicht de eerste stap is tot Zelf-bevrijding. Weten hoe je patronen werken, weten waar ze vandaan komen. De volgen stap is dan om ze te transformeren. De online masterclass De Weg tot Zelf-Bevrijding richt zich op die eerste stap: inzicht!

Blauwdruk - SoulNature

Veelgestelde vragen

Wat zijn de onderwerpen deze 5 modules?
Module 0 maakt je wegwijs in het systeem. Module 1 bevat de hoofdboodschap: alles is al in jou aanwezig. Module 2 t/m 4 duiden vanuit verschillende invalshoeken hoe je jezelf bent kwijt geraakt en bent gaan geloven in je beperkingen in plaats van in je grootsheid.
Waarom één module per week?

Je kunt deze online masterclass doorlezen en het als kennis tot je nemen, maar dan zal het niet meer zijn en blijven dan dat: kennis, een weetedingetje.

Om de kennis echt te laten bezinken is het nodig om met het materiaal aan de slag te gaan, om er tijd voor te nemen en te onderzoeken hoe deze principes in jouw leven hebben uitgewerkt, hoe de patronen ontstaan zijn.

Vandaar dat deze online masterclass gefaseerd wordt aangeboden. Doordat je het niet kunt overhaasten, geeft het je de rust en de tijd om het materiaal echt tot je te nemen, te laten inzinken en integreren. Het gaat deel uitmaken van je bewustzijn en pas dan kan daadwerkelijke verandering optreden.

Is dit een zelfhulpcursus?
Ja, zo kun je het zien. Behalve uitleg krijg je immers ook verdiepende vragen waardoor je jouw eigen patronen duidelijk kunt gaan krijgen.
Kan ik het na deze masterclass zelf?
Deze masterclass is bedoeld om je inzicht te geven. Inzicht, of bewustzijn, is noodzakelijk om veranderingen aan te kunnen brengen. Sommige mensen hebben daar genoeg aan: als ze het snappen kunnen ze verder. De meeste mensen zullen echter meer nodig hebben om structurele veranderingen te realiseren. De kennis van deze masterclass is een opstap naar heling.
Hoe lang ben ik bezig met deze masterclass?
Het tempo bepaal je zelf. Het dringende advies is om minimaal één week per module te besteden. Dit is geen masterclass om even doorheen te razen. De meerwaarde is veel groter als je de tijd neemt om de verdiepende vragen en andere extra’s te benutten om je in je eigen patronen te verdiepen.
Waar gaat het boek 'Blauwdruk' over?

Het boek Blauwdruk beschrijft op meer uitgebreide wijze wat er in deze online masterclass ‘De Weg tot Zelf-bevrijding‘ besproken wordt.

Op deze pagina kun je alle informatie over het boek vinden.

Ervaringen van mijn klanten

Ik heb bij Peter sessies gedaan, omdat ik heel veel stress ervoer rond het doen van casestudies; zo erg zelfs dat ik ermee wilde stoppen. Ik was bang dat ik het niet op tijd zou kunnen halen (‘dat haal ik nooit’), ik durfde niet goed mensen te vragen voor mijn casestudies, omdat ik het gevoel had dat ik ze lastig viel, en daardoor ging ik het uitstellen. We hebben hier 3 sessies aan besteed en het rsultaat heeft mijn verwachtingen verre overtroffen. In plaats van uitstelgedrag te vertonen, ben ik nu gewoon mij mijn casestidies aan de slag en ik lig op schema; ik heb rust gevonden. En er is nog veel meer veranderd. Ik denk niet meer voor de ander en daardoor kan ik me uiten zonder me zorgen te amken over de reacti; dat geeft zóveel vrijheid. Ik heb er ook geen moeite meer mee om mensen te vragen voor mijn casestudies en als ze ja zeggen is het goed en als ze nee zeggen ook. Ik pak door en dat is zó fijn. Ik voel me ook vrijer in gezelschap en ik praat met wie ik wil. Ook durf ik nu om hu,p te vragen als dat nodi is; als ze ja zeggen is het goed en als ze nee zeggen ook, het oude gepieker is weg.
Trea van Os

Erp

Peter is een man die bezig is zijn spirituele kijk op het leven te leven. Wat ik zo mooi vind, is dat Peter sommige stappen erg spannend vindt, maar hij er wel voor gaat. Ondanks dat hij van tevoren niet weet waar die stappen gaan eindigen. Hij laat zich niet meer klein houden, maar ziet in dat hij er mag zijn en dat hij mag groeien. Het heeft jaren gekost om hier te komen, maar hij gaat er nu volledig voor. Hij is een man die zich door wil ontwikkelen om zijn eigen waarheid in het leven te vinden. Op die manier zie ik zijn praktijk de laatste jaren ook grote stappen maken. Hij weet heel sterk waar hij naar toe wil werken. Peter is een rustige man die oprecht vertelt hoe hij de zaken ziet of voelt. Hij is eerlijk, meelevend, intuïtief en staat altijd voor je klaar. Ik heb Peter leren kennen als mijn psycholoog, kaar inmiddels durf ik wel te zeggen dat er een goede vriendschap is ontstaan door de jaren heen. In moeilijke tijden stond hij klaar voor me en dat doet hij nog steeds. Ik kan hem van hart aanbevelen voor als je een bepaalde hulpvraag hebt.
Remco van den Berg

Leraar, Almere