Online masterclass: ‘De Weg tot Zelfbevrijding’

Module 1:

Je bent niet wie je denkt dat je bent

Welkom bij module 1 van de online masterclass ‘De Weg tot Zelfbevrijding‘.

Module 1 is de eerste en enige module van blok 1: Je bent niet wie je denkt dat je bent.

Op het concept van deze module komen we later in de masterclass nog terug. Voor nu is het vooral van belang om je open te stellen voor het idee dat je misschien wel eens niet degene bent die je denkt dat je bent. Oftewel, dat je dingen over jezelf bent gaan geloven die niet waar zijn. In feite is elke beperkende overtuiging onwaar. Dat is het basisidee van deze eerste module.

De beste aanpak voor deze module:

 

Enjoy!

 

je bent niet wat je denkt te zijnDeze module bevat:

  • Intentie zetting
  • Een video-uitleg
  • Een schriftelijke toelichting
  • Formulieren met inquiry-vragen
  • Thuiswerk-opdracht
  • Sharing

Klik op de tab om naar het desbetreffende onderdeel te gaan.

mediterenWat is jouw intentie voor deze module? En hoe relateert deze intentie aan de intentie voor de hele masterclass?

Intentie zetten

Neem een ontspannen houding aan en haal 3x diep adem, in door je neus en uit door je mond. Op je uitademing laat je alles los wat je NU niet nodig hebt (gedachten, emoties, fysieke signalen) en je laat je lichaam ontspannen.

Ga met je aandacht naar je hart en vraag jezelf: “wat is het allerbelangrijkste wat ik deze module mag bereiken?’ of “wat is het allerbelangrijkste wat mag gebeuren?” of “wat is mijn allerdiepste wens?”

Laat het antwoord niet uit je hoofd komen, maar uit je hart (of een andere plek in je lijf). Met andere woorden: bedenk niet wat jouw intentie is, maar laat de intentie zich ontvouwen. Dat kan zijn in de vorm van een gevoel, een beeld, een woord, een fysieke gewaarwording, een herinnering. Dit antwoord kun je vervolgens verwoorden tot een intentie, waarbij je checkt of de woorden goed voelen.

Deel jouw intentie in de ‘De Weg tot Zelfbevrijding (masterclass)’ Facebook groep.

In deze video geef ik uitleg over het thema van deze module. In het tabblad Toelichting geef ik daarop nog aanvullende informatie. Enjoy!

Je bent niet wie je denkt dat je bent

Je bent ooit zo vrij als een vogeltje naar de aarde gekomen, in het volle bewustzijn van wie je bent, van je onbeperkte mogelijkheden, van je volle potentie en van wat je hier komt doen. En ergens onderweg ben je, onder druk van de omstandigheden, iets anders gaan geloven.

Je bent gaan geloven dat je een afgescheiden en beperkt ik bent, los staand van je omgeving, los staand van andere mensen, dieren en dingen. Je bent de wereld gaan verdelen in ik en niet-ik. Dit is de essentie van dualiteit; dualiteit is de ontkenning van Eenheid en Eenheid is wat je werkelijk bent.

De wereld is niets anders dan een weerspiegeling van wat jij gelooft; de wereld die je ziet is de wereld die je gecreeerd hebt. En zo kun je de wereld dus ook gebruiken: als een spiegel die jou laat zien wat jij gelooft, die jou feedback geeft. Als je wat anders gaat geloven, dan zul je de wereld ook anders gaan zien; het is een directe terugkoppeling. Op die manier kun je jezelf bijsturen.

Je kunt het vergelijken met tennissen. Als je voor het eerst gaat tennissen en je slaat een bal tegen de muur, dan zal die bal alle kanten op gaan, behalve de kant die jij wil. Als je wat langer oefent, dan krijg je steeds meer gevoel voor de bal, je krijgt steeds meer controle over de bal en je gaat de bal steeds meer terug krijgen zoals jij wilt. Door oefening word je een betere tennisser.

Met de wereld is het net zo; je slaat als het ware een bal en je krijgt die terug; de wereld spiegelt jou hoe je jezelf ziet. De wereld kun je dus ook gebruiken om jezelf bij te sturen en zo een betere bespeler van het leven te worden.

In het tweede blok van deze online masterclass gaan we bekijken hoe het komt dat jij iets anders over jezelf bent gaan geloven dan wat je werkelijk bent. Voor nu is het vooral van belang dat je je open stelt voor de mogelijkheid dat jouw zelfbeeld niet klopt, dat wat je over jezelf en over de wereld gelooft niet de werkelijkheid is. Aan rotsvaste overtuigingen valt niet te tornen, er is geen verandering nodig. Het is dus nodig dat je mogelijkheid open laat dat wat je gelooft niet klopt. De mogelijkheid alleen is op dit moment voldoende.

Het ontmantelen van alle onwaarheden over wie jij bent vormt een belangrijk onderdeel van deze masterclass, want

“in het loslaten van de onwaarheid zal de waarheid oprijzen.”

Stel je eens open voor het idee dat alles mogelijk is. Hoe zou je leven er dan uit zien? Hoe zou je je dan voelen? En wie zou je dan zijn? Speel met dit idee. In de tab Thuiswerk vind je een formulier dat je hier voor kunt gebruiken.

SoulNature psycholoog Almere en AmsterdamDowload het formulier met inquiry-vragen en bewaar het, met de uitwerkingen, in je werkmap.

  • SoulNature psychosociale therapie Almere en AmsterdamVoeg je intentie voor deze module toe aan je werkmap en evalueer dit doel aan het eind van de module.
  • Voeg de inquiry-vragen en de bijbehorende uitwerkingen toe aan je werkmap
  • Geef op creatieve manier uiting aan jouw zelfbeeld (en eventueel aan je Godsbeeld), bijvoorbeeld door een vision board te maken, te schilderen, te tekenen, een collage te maken of het te uiten in muziek.

Vision board

Een vision board lijkt een beetje op een collage. Het is een verzamelplaats, bijvoorbeeld een groot vel papier of een prikboard, voor alles wat te maken heeft met jouw intentie en werkdoel. Net zoals de andere creatieve uitingsvormen helpt het je om de energie in de aarde te zetten en daarmee om de realisatie van jouw wensen makkelijker vorm te geven.