Home » Kennisdatabase » publicaties » De Saturnus-Pluto conjunctie
SoulNature - psycholoog Almere

De Saturnus-Pluto conjunctie

door | 15 mrt, 2020 | Corona blogs

Op 12 januari 2020 stonden Saturnus en Pluto, vanaf de aarde gezien, op één lijn en daar werd door astrologen vol spanning naar uit gekeken. Als je terug kijkt in de geschiedenis, dan hebben veel grote veranderingen zich voor gedaan tijdens een Saturnus-Pluto aspect en dan met name de conjunctie, zoals we die nu hebben.

In eerste instantie leek er rond 12 januari niet veel te gebeuren; terug kijkend is dat echter wel het moment dat het Corona-virus opdook. Hoe weinig konden we inschatten wat de wereldwijde gevolgen hiervan zouden zijn.

Saturnus is de planeet van de structuren en Pluto legt het fundament daarvan bloot. Is het fundament onder een structuur rot, dan legt Pluto de vinger genadeloos op de pijnlijke plek. In feite doet hij dat met de intentie om schoon schip te maken, om onzuiverheden in het systeem zichtbaar te maken en te kunnen herstellen, en om zo een stevige, gezonde, zuivere en betrouwbare structuur neer te kunnen zetten.

De signalen die er geweest zijn, hebben we tot nu toe echter niet opgepikt. Het gespeculeer met onduidelijke beleggingsvormen, de ondermijning van de goudstandaard en de zelfverrijking woekeren nog steeds voort, ondanks het omvallen van een grote bank als Lehman Brothers en de crisis die daar op volgde. Tot op de dag van vandaag gaat de ECB nog steeds door met zijn waanzinnige beleid van rentedaling tijdens hoogconjunctuur, wat zelfs leidde tot negatieve rentes: je moet betalen als je geld spaart. Absurd! Dit kan niet goed blijven gaan!

Ik vermoed dat het Corona-virus zelf op zich niet het belangrijkste is, maar wel de gevolgen die dat voor de economie gaat hebben. Volgens mij is de economie nog nooit zo lam gelegd als dat nu gebeurt: de rotte plekken in het systeem worden daardoor ondubbelzinnig bloot gelegd. De keus is aan ons wat we daar mee doen: weer onze ogen sluiten of het kwaad nu echt bij de wortel uitroeien.

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin