Home » Kennisdatabase » publicaties » De grote economische klap moet nog komen
SoulNature - psycholoog Almere

De grote economische klap moet nog komen

door | 25 mei, 2020 | Corona blogs

De energie is aan het veranderen. Het leven begint weer een beetje te stromen, nadat het een aantal weken grotendeels stil is komen te liggen. We zijn echter nog niet klaar met het Corona-virus: de grote economische klap moet nog komen.

Tot nu toe hebben we, zowel individueel als collectief, op onze reserves geleefd en misschien zelfs wel op reserves die er helemaal niet zijn. De gevolgen van een economie die maar op halve kracht draait gaat nog heel duidelijk voelbaar worden als we door de laatste reserves heen zijn, en helemaal als we die weer moeten gaan aanvullen om weer een beetje op adem te kunnen komen.

Is dit erg? Ik denk het niet. Het kan wel vervelend zijn, want het is altijd lastig om een stap terug te doen en veel mensen worden behoorlijk hard getroffen. Als geheel, echter, leefden we op te grote voet en ik denk dat het geen kwaad kan om weer met de beide benen op de grond te komen; een hele gezonde beweging.

P.S. laten we alsjeblieft dit NIET de ‘nieuwe normaal’ gaan vinden; dat zou betekenen dat we niet begrijpen dat deze crisis vraagt om een mentaliteitsverandering en dat als we die paradigm shift maken het virus z’n functie verliest.

Wat ik overigens heel mooi vind om te zien is hoe de mensheid zich aan weet te passen aan de nieuwe omstandigheden; de creativiteit die omhoog komt en het onverwoestbare aanpassingsvemogen. Mooi!

 

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin