Home » Kennisdatabase » Belemmerde overtuigingen en emotionele blokkades » Word jij ook zo moe van vechten en je best doen?
SoulNature - psycholoog Almere
Eén van de dingen waar ik de laatste dagen achter gekomen ben, is dat ik de afgelopen 1,5 jaar heel veel op wilskracht gedaan heb. Daar is niks mis mee, want ik had daar iets in te ontwikkelen en dat heb ik ook gedaan. Maar ik merk nu dat dat niet meer past.

Wilskracht
Wilskracht komt voort uit het ego en aangezien de basis van het ego angst is, komt wilskracht voort uit angst. Er is overigens ook een Goddelijke Wilskracht (belichaamd door Sanat Kumara), maar die is van een heel andere orde dan wat wij gewoonlijk onder wilskracht verstaan.

Vanuit wilskracht kun je wel degelijk dingen bereiken, maar het kost relatief gezien heel erg veel energie, terwijl dat niet nodig is. Het is als het licht van een fietslampje dat stroom krijgt van een dynamo die draaiende wordt gehouden door de beweging van het wiel (spierkracht, wilskracht), terwijl de zon schijnt.
Veel makkelijker is om energie rechtstreeks van de zon te betrekken, b.v. door een zonnecel.

Verzet
Zo’n zon hebben wij ook in onszelf zitten. Het wordt Ziel genoemd of (Hogere) Zelf of Bron. De Bron voedt ons op alle mogelijke manieren. Het geeft ons energie, maar ook inzicht, wijsheid, kracht. De Bron geeft leiding aan ons leven en eigenlijk hoef je daar alleen maar in mee te gaan. Er ontstaan pas problemen als je je er tegen gaat verzetten. Het ‘ik’ doet dat per definitie, want het is de vleesgeworden ontkenning van de Bron/Eenheid/God.

The Spirit
Tarot kaart 0: the spiritTarotkaart 0, the Spiritthe Fool, de nar, de dwaas, een vrolijke flierefluiter die het landschap vanaf een hoogte overziet en die een hondje rond zijn voeten heeft dansen (als je tenminste een ‘goede’ Tarot-set hebt). Het hondje staat voor het ego en volgt zijn baasje, de Spirit/Ziel/Bron. Dat is hoe het bedoeld is.

99,99% van de mensen leeft echter het tegenovergestelde: het ego is leading en van Spirit zijn de meeste mensen zich slechts vaag of niet bewust. Als je lezer bent van deze nieuwsbrief zul je waarschijnlijk iets meer contact hebben met je Ziel/Hogere Zelf.

Het ‘ik’ hoort zijn plaats te kennen. Ik merkte dat tijdens de No Ego retreat voor de zoveelste keer. Mijn ego ging eerst alle mogelijke manieren proberen waarop het ‘dacht’ de emoties te kunnen hanteren, maar pas toen alle mogelijkheden waren uitgeput en er niks anders over bleef dan me over te geven aan Grace, toen kon ik door de angst en de woede heen en viel de scheiding tussen ik en Grace weg en ook tussen ik en jij (en die is tot nu toe ook weg gebleven).

Hoe lang wil jij je nog verschuilen?
Mijn volgende stap gaat zijn om ook in het gewone leven me te laten leiden door Grace (in zoverre ik dat nog niet deed). Niet meer creëren vanuit wilskracht, maar Scheppen vanuit Overvloed. Doe je mee?

Kun je hier iets mee?

Als dit artikel je raakt, laat dan hieronder een reactie achter en deel wat het met je doet.

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin