SoulNature - psycholoog Almere
Be All That You Are! Vrij vertaald: je hoeft alleen maar jezelf te zijn. Dat klinkt heel simpel, maar hoe doe je dat eigenlijk. En misschien nog wel een belangrijker vraag: ‘wie is die ‘jezelf’?’

Wat de meeste mensen denken te zijn is niet wat je werkelijk bent. Wie en wat je werkelijk bent is zo onvoorstelbaar veel meer dan je zelfs maar kunt bevroeden. Zo veel meer, dat je het ook niet aan zou kunnen om dat in één keer toe te laten. Voor de meesten van ons is er de geleidelijke weg er naartoe.

Containment

Binnen de psychologie kennen we het Engelse begrip containment. Ego-sterkte zou een Nederlandse vertaling kunnen zijn. Containment geeft aan wat je bevattingsvermogen is, hoe veel je kunt hebben, zowel positief als negatief. Als je ‘groter’ wilt worden zul je meer moeten kunnen bevatten, meer aan moeten kunnen, zoals sterkere energieën. De geleidelijke weg zorgt er voor dat je stapsgewijs je containment vergroot; je groeit mee.

Vergelijk het met school: je begint op de basisschool en daarna ga je naar de middelbare school. En een deel van de leerlingen gaat nog verder naar de hogere school of zelfs de universiteit. Het is zinloos om een kind op de lagere school moeilijke wiskundige opgaven te laten maken of Latijnse teksten te laten vertalen. Het is nodig dat je er naar toe groeit om dat te kunnen; van lager naar middelbaar naar hoger naar universitair. Dat is de geleidelijke weg, dat is hoe je containment opbouwt: je kunt steeds meer aan, steeds meer bevatten.

Mens-zijn

Ook als mens groei je; psychisch en spiritueel. Ook dat gaat meestal via de geleidelijke weg. Be All That You Are! De enige reden dat we op aarde zijn is om ons te realiseren wie en wat we werkelijk zijn en om dat te LEVEN. Het grootste deel van de tijd zijn we echter bezig met te proberen iets te zijn wat we niet zijn, omdat we denken dat we dat moeten doen. Logischerwijs gaat ons systeem zich daar tegen verzetten, wat zich uit in allerlei problemen, zoals

  • fysieke problemen,
  • psychische problemen,
  • relatie problemen,
  • werkgerelateerde problemen,
  • familie problemen en
  • sociale problemen.

Het zijn allemaal tekenen dat je niet leeft waarvoor je op aarde gekomen bent om te leven. Maar wat is jouw werkelijke levensdoel? Dat is eigenlijk alleen maar om jezelf te zijn. De uitdaging is om te ontdekken wie en wat jij werkelijk bent; wie is dat ‘jezelf’? Dat mag je stapsgewijs gaan ontdekken. Daar zijn verschillende wegen voor, zoals de jaartraining Dedicated Living, een van mijn masterclasses of individuele therapie (online of face2face).

Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact met me op en dan kijken we wat voor jou passend is!

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

Wat (mis)gun je jezelf?

Wat (mis)gun je jezelf?

Je creëert je eigen leven, maar vaak weet je niet goed wat en hoe je het creëert. Onderbewuste gedachten, vaak verdrongen, hebben een enorme invloed op jouw creatie. Wat gun of misgun jij jezelf? Daar inzicht in krijgen geeft zicht op wat je creëert.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin