SoulNature - psycholoog Almere
Het was weer een heerlijke masterclass afgelopen zondag. Een paar prachtige opstellingen gedaan en twee Journey-processen. Wat is het toch geweldig om dit werk te mogen doen en wat is het geweldig om mensen te mogen ondersteunen bij het doorbreken van belemmerende en zelf-ondermijnende patronen. Zo diepgaand, ook al is het maar een enkele dag. Zoals één van de deelnemers het omschreef:

“het is magisch wat hier gebeurt”

en dat is ook zo. Zowel opstellingen als Journeys zijn een manier waarop de Ziel zich laat zien in creatie en bijna tastbaar wordt.

Progressie

Een aantal oefeningen heb ik tijdens de masterclass zelf ook mee gedaan. In het kader van het thema van de masterclass ‘Be All That You Are!‘, hebben we een Journey-proces gedaan naar onze baby-zelf. Ik heb er al vele jaren schaduwwerk op zitten en het was fijn om te merken dat het zich uitbetaalt: ik kon voelen dat ik van mijn innerlijke kind hou en ik kon dat ook zonder problemen verwoorden. Zo fijn om te merken dat al dit spirituele en psychologische werk daadwerkelijk WERKT! En ook bij de andere deelnemers zag ik hoe ze gegroeid zijn. Dan weet je ook waarvoor je het doet, zowel als trainer als als deelnemer. Ik voel me dankbaar.

Tientallen jaren heb ik niet geweten wat van mezelf houden betekende en nu weet ik het wel en kan ik het ook, ook al ‘vergeet’ ik dat nog wat te vaak. Het is deze progressie waardoor ik weet dat het werkt en dat het loont om hier mee bezig te zijn; je KUNT jezelf bevrijden!

Maar wat ik kan, kan jij ook. Ook jij kunt van jezelf leren houden en dat vervolgens in gedrag omzetten en/of je anderszins bevrijden!

Wie ben je?

Het doel van het op aarde zijn is om de illusies van wie je denkt te zijn te doorzien en te ontdekken wie en wat je werkelijk bent. De wereld is eigenlijk niets anders dan een filmscherm waarop jij jouw eigen kijk op jezelf gespiegeld ziet.

Oefening

Stel je voor dat je bij een kampvuur zit en de aard van dit vuur is onvoorwaardelijke liefde.
Vraag jezelf dan af: ‘wie ben ik werkelijk?’
Nodig dan in gedachten je Ware Zelf uit om naar het kampvuur te komen.
Wie of wat verschijnt er? Laat je niet beperken door de gedachten over hoe die Ware Zelf er uit zou moeten zien. Laat het zich maar aan je tonen.
Voel wat deze Ware Zelf met je doet.
En je kunt hem/haar vragen stellen, zoals ‘waarvoor ben ik op aarde?’ of ‘wie ben ik werkelijk?’. Of misschien heb je concretere vragen, bijvoorbeeld over keuzes waar je voor staat, welke weg te bewandelen, wat te doen in een bepaalde situatie. Het antwoord kan in allerlei vormen komen, zoals in woorden, beelden, zinnen, herinneringen, gevoelens, kleuren of fysieke reacties.

Bedank dan je Ware Zelf en laat hem/haar samen met het vuur verdwijnen en kom terug in het hier-en-nu.Weet dat je op deze manier zo vaak als je wilt contact kunt maken met je Ware Zelf en dat je datgene kunt vragen waar jij antwoord op wilt. Soms zullen de antwoorden concreet en duidelijk zijn en soms heeft het nog wat tijd nodig en mag het zich ontvouwen en krijg je alleen maar aanwijzingen. Het is zoals het is, je kunt het niet forceren.

Kun je hier iets mee?

Als dit artikel je raakt, laat dan hieronder een reactie achter en deel wat het met je doet.

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin