SoulNature - psycholoog Almere

Weten wat je bent

door | 16 aug, 2019 | Burn-out, depressie en nerveuze gespannenheid

Deel 31 uit de serie ‘Terugkeer naar de Eenheid’

De Bijbel zegt je jezelf te kennen, of zeker te zijn.

Zekerheid komt altijd van God.

 (Een cursus in wonderen – T3.III.5:1-2)

Bekijk op bol.com

In Een cursus in wonderen wordt een onderscheid gemaakt tussen weten en waarnemen. Ik herken dat wel. Weten is zekerheid, er is geen twijfel meer. Waarnemen is onderhevig aan twijfel. Twijfel komt van het ego, het heeft steeds opnieuw bevestiging nodig.

Tijdens je spirituele schuif je langzaam op van het pad van het ego naar het pad van de Ziel. Lange tijd verblijf je ergens in het midden, maak je op het ene moment contact met je Ziel en op het andere moment zit je weer in je ego. De focus schuift steeds meer op naar de Zielkant en de invloed van het ego neemt steeds verder af.

Wat ik de laatste jaren merk is dat er een bepaalde mate van zekerheid in mijzelf ontstaat, een soort tevredenheid als van een spinnende kat. Het is niet continue aanwezig, maar zijn aanwezigheid groeit wel. Het voelt aan als een zekerheid, over mezelf, over wie en wat ik ben. Het heeft niet echt woorden, het is meer een soort Zijn.

Ik denk dat dit de zekerheid is waar Jezus op doelt. Als je weet wie en wat je bent, dan ontstaat er een zekerheid in jezelf, een plek waar twijfel niet bestaat. En die zekerheid die hoeft niet zo veel. Waar mijn egootje heen en weer kan springen en heerlijk onzeker kan zijn, blijft die zekerheid hetzelfde. Misschien is God wel niet iets hoog verhevens, maar juist het nederige niets nodig hebbende stilteplekje in mezelf.

Help je mee het Licht verspreiden?

Het is mijn missie om mensen te helpen zichzelf te bevrijden van beperkende overtuigingen, emotionele blokkades en misvattingen rondom wie ze zijn, zodat ze hun Ware Zelf kunnen gaan leven en een Licht voor anderen kunnen zijn. Deze blogs vormen daar een onderdeel van. Ondersteun jij mijn missie? Wil je mee helpen om zo veel mogelijk mensen te bereiken die er klaar voor zijn om los te komen van hun ego en te gaan leven vanuit hun Ziel? Deel dan deze blog op Facebook en andere social media of attendeer je familie, vrienden en collega’s op deze blogs. Ik dank je uit de grond van mijn hart voor elke nieuwe aanmelding. Namaste!

Deel jouw inzichten, mening en ervaringen

Mijn visie is er maar één van vele en ik ben dan ook reuze benieuwd naar hoe jij dingen ziet of wat jij op dit gebied ervaren hebt. Voel je vrij om onderaan deze blog te delen wat je wil delen; voor mij, maar ook voor andere lezers. Zo helpen we elkaar op weg met inzichten, ervaringen, tips, handvatten en andere dingen die we elkaar kunnen geven.

Bericht ontvangen wanneer er een nieuwe blog is geplaatst?

Meld je dan aan en ontvang iedere keer een melding wanneer er een nieuwe blog is geplaatst.

Aanmelden blog list

[activecampaign form=11]

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin