Home » Kennisdatabase » Belemmerde overtuigingen en emotionele blokkades » Wat betekent Overvloed voor jou?
SoulNature - psycholoog Almere
Wat is leven vanuit overvloed? Is dat een groot huis en een dikke auto? Is dat een goede baan of veel vrienden hebben? Is dat leven in luxe? Is dat gezond zijn of kinderen hebben?

Ik denk het eerlijk gezegd niet. Mijns inziens is leven vanuit overvloed precies datgene krijgen en hebben wat je nodig hebt: niet minder, maar ook niet meer. Dit weten en er ook op vertrouwen.

Veel kennis, materie en sociale contacten vergaren is niets meer dan een wapening tegen de armoede en komt derhalve uit datzelfde armoede-denken voort en houdt het in stand.

Het denken vanuit schaarste is zo vreselijk eigen aan het ego, dat de meeste mensen er maar heel moeilijk los van kunnen komen. Ik vind het zelf in ieder geval nog een behoorlijk karwei, terwijl ik weet hoe het werkt en ik het ook bevestigd krijg door ervaringen.

Het ego, het ‘ik’, is waarschijnlijk ook niet in staat om op een andere manier te denken. Het ‘ik’ is immers niets anders dat het idee afgescheiden te zijn van de Eenheid, van God; het moet dus wel vanuit angst en tekort denken, want het is schijnbaar uit de Eenheid/Overvloed geworpen. In Bijbelse termen is dat het verhaal van Adam en Eva, die in het Paradijs, i.e. de staat van Eenheid, woonden en er uitgeknikkerd worden: ‘zij werden bang en bedekten zich met bladeren‘. De Val die overigens nooit heeft plaats gevonden.

Leven vanuit overvloed komt vanuit een diepere Bron in onszelf. Noem het Ziel of Hogere Zelf of God. Vanuit die diepere Bron in jezelf kun je vanuit overvloed leven, terwijl je ego bij tijd en wijle de kop op zal steken en in de angst zal schieten. Hoe meer je geaard bent in je Bron, hoe minder je overigens in de oude verkramping zult schieten.

Leven vanuit overvloed is moeiteloos leven, leven vanuit tekort is vechten en overleven. Absoluut essentieel om vanuit overvloed te kunnen leven is het onwankelbare vertrouwen dat je krijgt wat je nodig hebt. Wat daarbij helpend is, is als je daadwerkelijk Bron-ervaringen hebt en je daarin kunt ‘rusten’.

Wat ook enorm scheelt is als je creëert vanuit je hart en/of je innerlijke leiding volgt. Dan staat het hele universum achter je en helpt je mee met creëren.

Maak eens een overzicht voor jezelf. Welke Bron-ervaringen, ervaringen van jouw Goddelijkheid, heb jij gedurende je leven gehad? Ervaar je een innerlijke leiding? Ben je op cruciale momenten ‘gered’? Heb je een bijna-dood ervaring gehad, die maken dat je niet meer twijfelt? Heb je ooit iets gewenst dat ooit uit kwam? Zie je ‘licht’, ervaar je de Eenheid van alles, kun je een liefde ervaren die groter is dan jijzelf?

Kun je hier iets mee?

Als dit artikel je raakt, laat dan hieronder een reactie achter en deel wat het met je doet.

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin