Home » Kennisdatabase » Belemmerde overtuigingen en emotionele blokkades » Je bent al perfect, je hoeft het alleen nog maar te geloven
SoulNature - psycholoog Almere
Je kunt van 2 dingen uit gaan:

  • je kunt jezelf zien als imperfect en levend vanuit schaarste of
  • je kunt jezelf zien als perfect en leven vanuit Overvloed.

Deze twee visies zijn elkaars tegenovergestelde en ze sluiten elkaar uit.

99,99% van de mensen ziet de wereld vanuit het eerste uitgangspunt. Het is zo gewoon dat het idee niet eens in ons opkomt dat het uitgangspunt misschien wel eens niet zou kunnen kloppen; alles lijkt het immers te bewijzen.

Ook al ervaar ik het leven vaak net zo goed vanuit ‘tekort’, zeker als ik weer eens ergens tegen aan loop, toch ben ik overtuigd van de tweede visie. Ik geloof dat wij volledig perfect zijn en dat in ons ALLES in Potentie aanwezig is; we geloven het alleen zelf niet, zo ver zijn we van God los. Brandon Bays zegt over de door haar ontwikkelde methode geheten the Journey:

“the Journey is a proces of subtraction.”

Je haalt steeds meer laagjes onwaarheid, onjuiste overtuigingen en emotionele ballast weg en uiteindelijk kom je uit bij wie je werkelijk bent: de belichaming van Goddelijke Perfectie. Dat is de Waarheid.

Vanuit deze visie werk ik. Heling zou voor mij niet mogelijk zijn zonder deze visie. Ik probeer jullie te laten zien wie en wat je werkelijk bent, net zoals anderen mij weer helpen om mijzelf te zien voor wat ik werkelijk ben; we zijn elkaars spiegel. Soms doe ik dat op een heel praktisch niveau, soms op een astrologisch niveau, soms op een spiritueel niveau, en vaak een kruisbestuiving daarvan.

Elk probleem dat je hebt, psychisch, fysiek, sociaal, maatschappelijk, spiritueel, laat jou zien waar je jezelf nog niet als Heel ziet. Perfectie is het uitgangspunt en waar iets niet perfect is ontken je dus je eigen perfectie. In perfectie is immers geen plek voor imperfectie.

Een van mijn favoriete mantra’s is de Mantra of Perfection:

Om Purnam Adah Purnam Idam
Purnat Purnam Udatchate
Purnasya Purnam Udaya
Purnameva Avasisyate Om

Dit is Perfect, dat is Perfect
Uit Perfectie komt alleen Perfectie voort
Als uit de Perfectie de Perfectie wordt weggehaald
Blijft alleen Perfectie over.
(vrij vertaald)

Een mooie versie van deze mantra is deze uitvoering van Deva Premal, opgenomen in het ‘wonderschone’ Almere. Laat je helemaal meevoeren door de muziek (en de woorden van Osho) en kijk maar wat het met je doet.

Moge je de perfectie in jezelf ervaren en moge het je stimuleren of alle imperferctie af te werpen.

Spreekt dit je aan?

Als dit artikel je raakt, laat dan hieronder een reactie achter en deel wat het met je doet.

Meer blogs en artikelen ontvangen?

[activecampaign form=1]

(Door op deze knop te drukken geef ik toestemming om mijn contactgegevens op te slaan)

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin