Volledig ontspannen in 10 weken

Online ontspanningstraining op basis van autogene training

Week 10

Introductie

Deze week komt het hoofd er nog bij. Termen als ‘heethoofd’ en ‘mijn hoofd is oververhit’ geven al aan waarom de passende zin het heeft over koelte. Koelte brengt rust in je hoofd, het koelt de verhitte gedachten en brengt ze tot rust.

Dit is de laatste van de serie van 10 weken. Je hebt nu alle affirmaties ontvangen, maar ze zitten nog niet allemaal in je systeem. Rust, zwaarte en rust zullen er ondertussen aardig in zitten, maar hart, adem, solar plexus en hoofd nog niet. Met deze laatste 4 heb je nog een aantal weken te werken voordat ook die er goed inzitten. Ik zou zeggen, ga uit van 8 weken.

Hoe langer je met deze autogene training werkt, hoe meer je de stappen kunt inkorten. Uiteindelijk blijft alleen de laatste zin van deze 10e week over. En zelfs die kun je los laten, door de rust en ontspanning te verankeren in een lichaamsbeweging. Hierover krijg je nog en 11e mail.

De beoefening

Ga weer comfortabel zitten of op je rug liggen.

Herhaal in jezelf:

6x: ‘ik ben volkomen rustig’.

3x: ‘ik ben heel zwaar’.

3x: ‘ik ben volkomen rustig en heel zwaar’.

3x: ‘ik ben heel warm’.

3x: ‘ik ben volkomen rustig, heel zwaar en warm’.
————————————————————————————————

3x: ‘ik ben rustig, zwaar, warm, los en ontspannen’.

6x: ‘mijn hart klopt rustig en regelmatig, krachtig en gelijkmatig’.

6x: ‘mijn ademhaling is rustig’
(korte pauze)
3x: ‘ik ben volkomen rustig, zwaar, warm, los en ontspannen, mijn hart en adem zijn rustig’.

6x: ‘mijn zonnevlecht is stromend warm’.
(korte pauze)
3x: ‘ik ben volkomen rustig, zwaar, warm, los en ontspannen, mijn hart en adem zijn rustig en mijn zonnevlecht is stromend warm’.

6x: ‘mijn voorhoofd is aangenaam koel’.
(korte pauze)
3x: ‘ik ben volkomen rustig, zwaar, warm, los en ontspannen, mijn hart en adem zijn rustig, mijn zonnevlecht is stromend warm en mijn voorhoofd is aangenaam koel’.

Succes met week 10 van deze autogene training.